Zaproszenie do złożenia oferty na zadanie pn. ,,Przygotowywanie i dostarczenie gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Dąbie w roku szkolnym 2018/2019”
Zaproszenie do złożenia oferty na zadanie pn. ,,Przygotowywanie i dostarczenie gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Dąbie w roku szkolnym 2018/2019”
I. Zamawiający: Gmina Dąbie siedziba: ul. Szeroka 4, 66-615 Dąbie, numer NIP 926-100-29-42, regon 000539383, reprezentowana przez Wójta Gminy- Krystynę Bryszewską
II. Przedmiot zamówienia: jest usługa polegająca naprzygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków do szkół na terenie Gminy Dąbiew roku szkolnym 2018/2019, w ramach realizacji wieloletniego programu wspierania finansowego gmin
w zakresie dożywiania „Pomoc państwa w zakresie dożywiania” na lata 2014-2020.
1. Realizacja zamówienia prowadzona będzie w dni nauki szkolnej w szkołach: Szkoła Podstawowa w Dąbiu z filiami
w Kosierzu i Połupinie i Szkoła Podstawowa w Gronowie z filią w Szczawnie w roku szkolnym 2018/2019. Szacunkowa liczba dożywianych dzieci we wszystkich szkołach będzie wynosić 50 osób i może ulec zmianie w czasie obowiązywania umowy (zwiększeniu lub zmniejszeniu). Termin realizacji zamówienia 10 września 2018 r. – 20 czerwca 2019 r.
2. Przedmiotem zamówienia jest gorący posiłek. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie obiad jednodaniowy: w postaci zupy z wkładką bądź drugiego dania. Wydawanie gorącego posiłku następować ma naprzemiennie: dwa razy w tygodniu zupa z wkładką mięsną, podana z pieczywem bez ograniczenia ilościowego; waga zupy 600g, , - trzy razy w tygodniu drugie danie posiłek mięsny / rybny (waga mięsa/ryby 120g), plus /zamienienie/ ziemniaki, kasza, ryż, makaron o wadze 200g,
z urozmaiconymi surówkami o wadze 100g; drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka lub inne wartościowe posiłki o wadze 200 g, napój.
3. Posiłki dostarczane będą w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne.
4. Wykonanie zadania obejmuje: przygotowanie obiadów ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego; dowóz ciepłych obiadów do szkół w samochodzie spełniającym warunki sanitarne; transport obiadów w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni żywieniowych i dostarczany do dyrektorów szkół i kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej
w Dąbiu z wyprzedzeniem tygodniowym. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
5. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zamówienia. Posiłki winny być przygotowywane zgodnie z ustawą
z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 ze zm.), oraz rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom
i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016., poz. 1154) oraz z normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia.
6. Wykonawca ma w cenie oferty ująć wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia, w tym także koszty transportu, koszty opakowań i sztućców jednorazowych.
III. Opis sposobu przygotowania oferty:
- Oferta powinna być przygotowana w języku polskim i napisana pismem maszynowym lub ręcznie nieścieralnym długopisem. Oferty nieczytelne nie będą rozpatrywane.
- Ofertę należy złożyć na formularzu ofertowym przygotowanym przez zamawiającego. Wzór formularza dołączono do niniejszego zaproszenia.
- Oferta powinna być podpisana przez osobę bądź osoby uprawnione do występowania w imieniu wykonawcy.
- Wszystkie miejsca, w których wykonawca naniósł zmiany, powinny być zaparafowane przez osobę podpisującą ofertę.
- Wykonawca przedstawia ofertę zgodnie z postanowieniami niniejszego zaproszenia.
- Każdy wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
- Oferty można składać za pośrednictwem poczty lub osobiście.
- Cenę oferty należy podać cyfrowo oraz słownie z wyodrębnieniem podatku od towarów i usług.
- Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych.
- Wszelkie koszty związane ze złożeniem i przygotowaniem oferty ponosi wykonawca.
IV. Wymagane elementy, jakie musi zawierać oferta: należy określić całkowity koszt zamówienia wg formularza ofertowego.
V. Dokumenty składające się na ofertę:
- Wypełniony prawidłowo i podpisany przez wykonawcę formularz ofertowy.
- kserokopię decyzji o zatwierdzeniu zakładu w zakresie produkcji posiłków w systemie od surowca do produktu gotowego
z przeznaczeniem do spożycia na miejscu oraz na dostarczanie do odbiorców zewnętrznych (catering) wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.
z 2017r. poz. 149 ze zm.)
- Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzający prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie objętym zamówieniem, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
- Aktualne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego i Zakładu Ubezpieczeń Społecznych o nie zaleganiu z opłatami.
- Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych, w przypadku udzielenia pełnomocnictwa do podpisywania oferty wraz z załącznikami osobie innej niż upoważniona do reprezentacji – dokument pełnomocnictwa,
- Kopia polisy lub innego dokumentu ubezpieczenia potwierdzającego, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej niezbędnych zakresie prowadzonej działalności gospodarczej,
- Pozytywne opinie Dyrektorów szkół w których świadczone były w/w usługi.
6. Termin i miejsce składania ofert: oferty należy składać do dnia 27 sierpnia 2018 r. do godz. 15.00 w Urzędzie Gminy
w Dąbiu, ul. Szeroka 4, 66-615 Dąbie.
7. Termin wykonania zamówienia (podpisania umowy na świadczenie usługi): do dnia 10 września 2018 r.
8. Tryb udzielania wyjaśnień: osoba odpowiedzialna za przeprowadzenie procedury: Marta Głowacka-Piosik – Kierownik OPS; telefonicznie: 68 383 12 98; pisemnie na adres: Urząd Gminy , ul. Szeroka 4, 66-615 Dąbie; e- mail : ops.dabie@wp.pl
Pliki do pobrania
Zaproszenie do składania ofert. (24.82 KB)
Formularz oferty (13.90 KB)
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2018-08-10 |
Data publikacji: | 2018-08-10 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Mateusz Gruszczyński |
Liczba odwiedzin: | 2041 |